Besin Değerleri (100 gr.)

Kolesterol 0
Kalori 350 cal.
Protein 12,5 gr.
Yağ 1,5 gr.
Karbonhidrat 69,8 gr.
Kalsiyum 40 mg.
Demir 3,5 mg.
VitaminB1 0,40 mg.
VitaminB2 0,04 mg.
Niasin 4,3 mg.

Faydaları

  • İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir
  • Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir.
  • Kolesterol içermez.
  • Yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler.
  • Bakliyatlarla karıştırıldığında dünyadaki en önemli besin kaynağı durumuna gelmektedir.
  • Radyasyonu emmez ve radyasyona karşı dayanıklıdır. Bu nedenle bazı ülkelerde nükleer savaşlara karşı, askeri ve sivil amaçlar için stokta tutulan ürünlerdendir.
  • Pişirme işlemi esnasında tanenin ruşeymin kısmında bulunan besin maddeleri tane içerisine nüfuz ettiğinden besin değeri diğer ürünlerden (ekmek, makarna) daha yüksektir.
  • Pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı, küf oluşumuna karşı dayanıklıdır ve raf ömrü diğer ürünlerden daha uzundur.
  • Oldukça yüksek miktarda lif içermesi bulguru bağırsak çalışmasından önemli bir pozisyona getirmiştir. Liflerin ayrıca tok tutucu bir özelliğe sahip olması, bulgura kilo kontrolünde de önemli bir rol yüklemiştir. Dünya Sağlık Örgütünün belirttiği üzere günde 25-30 gr. civarında lif ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu ihtiyacımızı da 1 tabak bulgurla çok rahat şekilde karşılayabilirsiniz. 
  • Yapısındaki B1 vitaminleri; sinir ve sindirim sistemimizin güçlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bu vitaminin, beriberi hastalığının önlenmesinde düzenli tüketilmesi gerekmektedir. 

Çeşitleri

Pilavlık Bulgur, Orta (Midyat) Bulgur, Köftelik Bulgur, Esmer Pilavlık Bulgur,  Esmer Köftelik Bulgur, Ceriş, Sefelkitel, Şehriyeli Bulgur

1203/2 Sk. No: 3/B Gıda Çarşısı
Yenişehir/İZMİR
1203/2 Sk. No: 7 Gıda Çarşısı
Yenişehir/İZMİR